Pure Cacao, Bio Kakao z Peru, 500 g
Kód: 725Detailní popis produktu
Vysoký obsah polyfenolů, theobrominu a minerálů
Kakaový prášek z čistých peruánskách bobů představuje zdroj polyfenolů, theobrominu a minerálů. Tyto látky mohou mít řadu pozitivních funkcí v lidském těle. Podporují oběhový systém, působí protizánětlivě, snižují riziko kardiovaskulárních chorob a cukrovky a zlepšují kognitivní funkce. Kromě toho kakao obsahuje aminokyselinu tryptofan, kterou tělo používá k výrobě serotoninu a díky tomu může pozitivně působit na psychiku a podporu energie. Kakao je také zdrojem železa, který je na rozdíl od některých rostlinných zdrojů minerálu snadno vstřebatelný. Proto je kakao oblíbený zdroj železa u veganů.
Možnosti použití kakaa
- Pro přípravu jednoduchého lahodného nápoje smíchejte 2 až 3 polévkové lžíce kakaa s vašim oblíbeným rostlinným mlékem.
- Přidávejte lžíci kakaa do svých oblíbených proteinových šejků.
- Další možnosti využití kakaa objevíte v kuchyni, kde ho můžete přidávat do dezertů nebo při pečení.
Složení: 100 % BIO kakao (Theobroma cacao)
Bohatý zdroj minerálů
Draslík ,vápník, fosfor, hořčík, železo, zinek a měď ve skvěle vstřebavatelých formách pro lidské tělo jsou přirozenou součástí pravého kakaa.Aktivátor dobré nálady
Kakao obsahuje aminokyselinu tryptofan, kterou tělo používá k syntéze serotoninu a díky tomu působí pozitivně na psychiku a podporu energie.Ochrana proti infarktu a mrtvici
Kakao bohaté na flavanoly zlepšuje hladinu oxidu dusnatého v krvi. Oxid dusnatý rozšiřuje cévy, čímž zlepšuje průtok krve. Navíc snižuje „špatný“ LDL cholesterol, má účinek ředění krve podobný aspirinu, zlepšuje hladinu cukru v krvi a snižuje zánětlivost.Ne všechno, čemu se říká kakao je kakao...
V Česku a na Slovensku se vžil název kakao pro každý přeslazený nápoj s minimálním obsahem kakaa. Nejlepší kakao pochází z Peru z darů Mayské civilizace. Ty nejlepší RAW kakaa začínají od 20% tuku a maximálně s 1 g cukru na 100 g. Právě v tucích se vyskytují zdraví prospěšné látky. Kakao je bohaté také na bílkoviny (27 g na gram).
Kakao se vyrábí umletím nepražených kakaových bobů (Theobroma cacao). Díky tomu si zachovává zdraví prospěšné látky které působí na tělo i mysl. Pražení bobů výrazně snižuje obsah flavonoidů v kakau, které pozitivně působí na kardiovaskulární systém. Za zmínku stojí také vysoký obsah teobrominu. Látka podobná kofeinu, která stimuluje centrální nervovou soustavu. Ovšem ne tak silná, jako kofein, takže se nemusíte bát, že byste po kakau neusnuli. Tebromin také zklidňuje dýchací cesty, stimuluje srdce nebo snižuje krevní tlak.
BIO certifikace ES-ECO-020-CV
Naše kakao má BIO certifikát ES-ECO-020-CV - Produkce ekologického zemědělství mimo EU.
Složení: 100% Bio kakao
Původ: Peru
Distributor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladování: V suchu, v uzavřeném obalu.
Hmotnost: 500 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.